Architect's office

1999

Location: Cagliari (CA)

< back

The office is in a former mechanics garage on the ground floor of a 1960’s building in the center of Cagliari. The considerable height of the space and the existing mezzanine suggested the reorganization of the space based on a “structural” grid that reinterprets some of the existing elements measure the interior volume and providing a framework for the different work spaces. The new “structure”, visible on the exterior, remodulates the new glass block, metal and glass façade, recessed with respect to the openings of the original elevation.

 

 

DATA

Project: Giuseppe Vallifuoco, Mirco Pani, Ilene Steingut

 

Commision: Schematics, design development, construction documents, site supervision

 

Client: Private

© 2017 VPS srl. All rights reserved.